Dublin 2011

Kort efterårsferie i Dublin 10. - 13. september.


Vi tager bussen fra lufthavnen og ind til centrum. Vi har købt tre-dages billetter, der inkluderer Hop on - Hop Off busserne i byen.


Vi har bestilt en suite på Radisson Blu Royal Hotel. Der er 80 kvadratmeter og stuen ligger på hjørnet med dejlig udsigt til blandt andet Saint
Patrick's Cathedral. Se flere billeder af værelset her.


Tæt på hotellet ligger Christ Church, hvor der er marked torsdag og lørdag. Vi spiser en hjemmelavet burger med pommes frites, da vi er blevet meget sultne.


Så er vi hoppet på bussen. Læg mærke til, at vejret faktisk er dejligt.


The spire of Dublin eller Monument of Light er en 120 meter høj rustfri stål søjle. Den har fået en del øgenavne blandt andet The Erection in the Intersection.


Så er vi stået af bussen, og her er den kendte indkøbsgade Grafton Street.


Selvfølgelig skal der være en statue af Phil Lynott fra det irske rock band Thin Lizzy.


På hjørnet af Grafton Street og King Street South ligger indgangen til Stephen's Green Shopping Centre.


Overfor ligger en af indgangene til Saint Stephen's Green.


Der er virkelig flot inde i parken.


Her er statuen af Molly Malone, som sangen In Dublin's Fair City handler om. Buschaufføren sang et par vers, da vi kørte forbi. Den unge mand spiller på uilleann pipe.


Inde på Trinity College står folk i kø for at komme ind og se The Book of Kells, som i følge Wikipedia er et illumineret manuskript på latin indeholdende de fire evangelier fra det Nye Testamente.


Lone i selskab med Gogarty og Joyce.


Broen Ha Penny, som går over floden Liffey, hedder sådan fordi, man tidligere skulle betale half a penny for at komme over.


Så er vi på Guinness Storehouse, hvor man kan prøve at skænke en Guinness, og kun hvis man gør det perfekt, får man et certifikat.


Den anden gratis Guinness tager vi på syvende etage i Gravity Bar med fantastisk udsigt over Dublin.


Surprise. Her ligger certifikatet på spisebordet.


Indkøbscenteret Powerscourt er meget specielt i gammeldags stil og med spisesteder i midten.


Lones morfar fortalte, at de stammede fra Huguenotterne, så måske ligger noget familie begravet her.


Dublin virker som en sikker by uden den store kriminalitet, så hvorfor, ejeren har følt sig nødsaget til at låse cyklen fast til en pæl, er svært at forstå.


Her er et billede inde fra Saint Patrick's Cathedral, som er en protestantisk kirke, hvor Jonathan Swift (forfatter til Gullivers Rejse) ligger begravet.


På vejen mellem kirken og hotellet har hver husgavl en unik udsmykning.


The Temple Bar er en af de kendte pubs i Dubllin. Der er god irsk musik derinde, og vi bestemmer os for at gå derind, når vi har spist. Musikken
stopper dog, og vi må finde en anden pub.


Når man har boet dyrt, må man tage bussen til lufthavnen. Hotellet ligger dog bare fem hundrede meter fra busstoppestedet.


Flyet er lidt forsinket, så der bliver tid til en sidste Guinness.